19.1.09

Tere, tere!

Ilusat Jaanuari kõigile! Ja tõesti saabki teoks minu ammune mõte loovusringist. Ootan kõiki julgeid osa võtma ja ennast avastama. Ja mis põhiline- ikka unistama ka.

Piret

15.1.09

Tere!

See siin on Saaremaa Sigrimigri loovusringi blogi. Ringi asutajad on Ida-Niidu lasteaia laulu- ja kunstiõpetaja Piret Tomson ning Tartu Kunstikooli ja KG reklaamiõpetaja Merit Karise.

Mis meid ajendas seda ringi looma ja mida me loovuse all mõtleme?

Kultuuri- ja keeleuurijad räägivad, et inimese ja maailma vahel on loov suhe. See saab alguse asjadele nime andmisest: neljajalgsele haukuvale loomale on inimene andnud nimeks koer, kevadisele kollasele lillele võilill ning lapse esimest joonistust nimetatakse sigrimigriks. Ajapikku õpib väike inimene selgeks, et asjad koosnevad osadest: koeral on pea, kael, keha, jalad ja saba. Veel enam, ta saab teada, et neid samu osi võib kohata ka hoopis mujal kui koera küljes: et üks tee on peatee, et mõni on võrukael, et päike on taevakeha, et metsas kasvab sõnajalg ja et sõnal saab ka sabast kinni võtta. Loovus ongi lihtsalt väljendudes oskus näha üht teises, näha asjade vahel seoseid ning panna neist ise kokku midagi uut. See ei ole ainult kunstnike oskus, nii toimib suur osa meie igapäevasest elust. Loovus on kõigile vajalik, et maailma mõista, et selle ilu, mitmekesisust ja vaimukust märgata ning ise luua.

Ringi tegevus hakkab toimuma Kuressaare kunstikoolis (Rohu tn 4A, lasteaia kõrval)igal laupäeval kl 11.00 kuni 12.30. Ootame sinna kümmet 2 – 4 aastast last koos vanemaga laulma, meisterdama ja liikuma. Tunni hind on 50 krooni ning maksmine toimub iga kord kohapeal. Ring algab 7.veebruaril ning kestab emadepäevani. Tunni teema valikul oleme lähtunud eesti rahvakalendrist, eesti traditsioonidest ja tavadest. Tund algab lauludega, teine on käelise tegevuse osa ning kolmas ringmängude ja tantsude osa. Käelise tegevuse aluseks võtame sageli taaskasutuskõlblikud materjalid. Kõige tähtsam tunni osa on lapse ja vanema koostöö ja mängulust. Kuna ringi suuruseks on avahooajal 10 last, palume end hiljemalt 2.veebruariks registreerida aadressil merit.karise@gmail.com või telefonil 53730306.

Tere tulemast ja peatse kohtumiseni!